Nina & Sissi Liljas Ridutbildning

BEHÖVER DU PRAKTIKPLATS

Vi har genomgått skolverkets utbildning för praktikvärdar 2013/14, samt har många års erfarenhet av praktikverksamhet.

Längre praktik:

Det innebär att din praktik hos oss är godkänd för att kunna söka vidare till utbildningar inom hästbranchen så som Hippologutbildningen, ridlärarautbildningen, djurvårdarlinjen mm. efter avslutad praktik. Det vanligaste är att det krävs 6 månaders sammanhängande praktik för att söka vidare.

Ofta kan man då få sin längre praktik via Arbetsförmedlingen som också ser till att du har nödvändiga försäkringar och du får då även lite ersättning från dem.

Har du egen häst att ta med är det bra för din egen utveckling skull. Under långpraktik finns elevrum med mat på gården som ingår i praktiken. Det vanligaste är att eleven börjar på sen sommaren/hösten och stannar till juni året därpå då antagnings provet till vidareutbildningen är klart.

Det är även ett utmärkt tilfälle att vidareutveckla sin ridning och skaffa erfarenhet av hästar från 2 års ålder och uppåt. Detta  även för dig som inte gör det som en yrkesinriktad praktik.

 

Du kan även få möjlighet att lära dig tömkörning, longering, löshoppning, insikt i hur man bygger en hoppbana, träna terräng, förbereder tävling och mycket mera under din praktiktid här.

Målsättningen är att du efter avslutad praktik tid ska kunna ta hästskötare examen.

                                                           

Kortare praktik:

Vill du ha kortare skolpraktik är du välkommen men i mer begränsad omfattning under vissa perioder.

Det kan även då gå att ordna med mat och husrum på gården men då till en kostnad av 150:-/dygn.( förmiddags fika och lunch ingår, du fixar själv frukost och kvällsmål i vår cafeteria)

Uppstallad häst 130:- /dygn I priset ingår moms, strö, hösilage max 10 kg, övrigt foder tar du med själv.

I båda fallen av praktik ingår träning för dig och din häst i såväl dressyr- hoppning och terräng. Dock har vi mycket begränsad möjlighet att låna ut hästar för träning då stallet i huvudsak består av utbildningshästar och egna tävlingshästar.

Du får vara med och jobba med alla förekommade sysslor på anläggningen. Allt från mocka, hästskötsel, rida,hjälpa till att förbereda och arrangera tävling och CR och städa de allmänna utrymmena.

För dig som har längre praktik finns det mycket bra möjligheter till vidare utvecklinig för dig och din häst. Det finns även bra möjlighet att tävla i dressyr, hoppning och fälttävlan. Villkor efter överenskommelse.

Detta är under ledning av Nina & Sissi Lilja och vår personal.

Är du intresserad hör gärna av dig för mer info. till sissi@sissililja.se